Teflonové nádobí
Teflonové nádobí je rozšířené snad v každé kuchyni. Kuchyně tím ale dosti trpí, protože teflonové nádobí není zrovna nejlepší nádobí do kuchyně. Základem teflonového nádobí je hliník, díky kterému je nádobí lehké a velmi dobře vede teplo a tím pádem se šetří čas a energie. Povrch pánve tvoří polymer polytetrafluorethylen (plast) známý pod názvem teflon. Rukojeť bývá dřevěná, plastová nebo nerezová. Teflon zajišťuje antiadhézní povrch nádobí a je díky němu možné u teflonových pánví připravovat pokrmy zdarvě, protože stačí velmi malé množství tuku. Dokonale hladký povrch také zaručuje snadné udržování nádobí v čistotě a to kladně přispívá k hygieně. Lepší než teflonové nádobí je titanové nádobí.
Při teplotě vyšší něž 350 °C se teflon začíná rozkládat a začínají se uvolňovat látky, které mohou být pro člověka škodlivé, ale této teploty se při běžném používání nedosáhne. Někdy je ale lepší používat titanové nádobí, které je pro člověka bezpečnější. Při 500 – 560 °C teflon hoří. Teflon je odolný vůči stárnutí a vynalezla ho firma DuPont v roce 1936 a ta si jej také nechala patentovat. Kvalitní teflonové nádobí se pohybuje v cenách od 500 do 2 000 Kč.